Donation til Det Palliative Team for børn og unge

Lions Ingeborg Skeel Dronninglund donerer 15.OOO kr. til
det palliative team for børn og unge

Torsdag den 14. oktober havde Lions Ingeborg Skeel besøg af Det palliative team for børn og unge i Region Nord.  Børnepalliation har til formål at fremme livskvaliteten hos livstruede eller uhelbredeligt syge børn/unge og deres familier ved at forebygge og lindre deres lidelser igennem barnets sygdomsforløb og død, samt yde støtte til de pårørende. Teamet, som var på besøg, dækker hele regionen 24/7 og udgår fra børneafdelingen på Aalborg Universitetshospital og består af en fysioterapeut (½ stilling), en sygeplejerske (1/1 stilling) og en børnelæge (½ stilling).
De tre fra teamet fortalte om deres arbejde med at hjælpe børn og familie igennem sygdomsforløbet på en sådan måde, at det kan lade sig gøre at være mest muligt og bedst muligt i eget hjem. Hovedformålet er at gøre en forskel: at fokusere på at få megen livskvalitet ind i det liv, der stadig er og ikke så meget på døden.
På et spørgsmål fra en af lionspigerne om hvordan det kunne være udholdeligt at være i arbejdet, svarede teamet: ”Det er både hårdt og livgivende at beskæftige sig med børnepalliation”. ”Det giver så megen mening at kunne gøre en forskel for en familie, som lider så meget!”
Besøget sluttede med at Lions Ingeborg Skeel overrakte teamet et gavebevis på 15.000 kr. til at gøre godt med bl.a. hos søskende i familien. Det er også hårdt for søskende at være i en familie med et alvorligt sygt barn.